RINCÓN DE ENTREVISTAS | ADA COLAU, alcaldessa de Barcelona

Entrevista a Ada Colau. Al Carmel.<<Tenim el compromís de governar per a tota la ciutadania independentment del barri on visqui>>

Excel·lentíssima alcaldessa o Ada?
Ada. Això d’excel·lentíssima m’ho he de guanyar.

Fa un temps, s’imaginava ser l’alcaldessa de Barcelona?
La veritat és que no m’ho imaginava que arribaríem fins aquí. Ha estat fruit d’un esforç col·lectiu. Ser la primera alcaldessa m’omple d’orgull, també de perplexitat respecte a com pot ser que no hi hagi hagut cap dona amb aquest càrrec abans en una ciutat com Barcelona.

LV_20150613_LV_FOTOS_D_54432815868-992x558@LaVanguardia-Web

Com porta això de ser mare i alcaldessa alhora?
Sobre la maternitat i la feina, com qualsevol família treballadora, he de comptar amb ajuda, en el meu cas, de les àvies i avis.

Vostè coneixia El Carmel i La Teixonera?
Sí, és clar! Jo vaig créixer al Guinardó, i per tant són barris que quedaven a prop de casa i que recorria habitualment.

Serà vostè l’alcaldessa de tots els barris de la ciutat sense distincions?
Sé que en els darrers anys s’ha governat només per a alguns barris. Nosaltres tenim el compromís de governar per a tota la ciutadania independentment del barri on visqui. Volem governar per tothom i això passa per ser presents també al territori, a prop dels problemes de la gent.

Jose Luque

Què ens pot dir de la nova Regidora d’Horta Guinardó, Mercedes Vidal, en la que vostè ha confiat?
Mercedes Vidal és una lluitadora, una persona que està al capdavant del Districte pel seu esperit de diàleg, però també per la seva implicació en els barris i en la lluita per a fer de la ciutat un lloc per viure-hi millor.

Tornarem a veure les dietes ‘mileuristes’ d’alguns consellers de districte?
Nosaltres ens hem compromès amb un codi ètic que renuncia a dietes en casos que aquestes se sumin a sous. En el cas dels consellers de districtes, que no reben sou per a la feina, però sí dietes, en continuaran percebent.

Quins projectes concrets té per  a El Carmel i La Teixonera?
Precisament em consta que juntament amb la regidora de Mobilitat, Mercedes Vidal, que també és la regidora del districte, un dels objectius és millorar la mobilitat en aquests dos barris que com sabeu de primera mà es caracteritzen per ser terrenys amb força desnivell. Hem de procurar que la gent gran o la gent amb mobilitat reduïda es pugui moure pel barri sense dificultats.

El comerç de proximitat la mira atentament, què en pensa sobre aquest sector?Nosaltres volem reforçar el comerç de proximitat, sens dubte. No sé si l’anterior mandat, amb la liberalització dels horaris va fer el millor que podia fer per al sector. Nosaltres és un punt que volem revisar, ja que creiem que és una de les qüestions que més estan afectant al petit comerç i de proximitat.

La veurem comprant al Mercat del Carmel?
(Riu) Home!, em cau més a prop de casa el mercat de la Sagrada Família al qual vaig sovint, però estaré encantada de venir a conèixer-vos.

adacolau.catEl sector de la restauració està ben empipat amb la nova ordenança de terrasses, què farà al respecte?
Estem treballant per solucionar-ho. No es pot equiparar la pressió urbanística que viu el centre, i especialment Ciutat Vella, amb altres barris com El Carmel o La Teixonera.

Parc Güell gratuït per a tothom?
Creiem que el Parc Güell ha de ser per als veïns i veïnes de la ciutat. Això passa per buscar alternatives també a la massificació turística que viu aquesta zona.

Creu que els ajuntaments han estat el tret de sortida del canvi polític al país?
Crec que les ciutats tenim un paper a jugar en la regeneració democràtica d’aquest país. Si els estats no reaccionen davant els problemes del dia a dia de la ciutadania, nosaltres ens hi haurem de posar i de fet ja ens hi hem posat, amb temes com el de ciutat refugi. No pot ser que la ciutadania reclami que reaccionem i ens passem el mandat mirant cap a una altra banda.

esta-es-la-receta-que-mas-gustara-a-manuela-carmena-y-ada-colauEl ‘tàndem’ Ada Colau – Manuela Carmena pot beneficiar les relacions entre la capital de Catalunya i d’Espanya?
Jo no he tingut cap problema amb la ciutat de Madrid, amb la gent que hi viu. Hi tinc molts bons amics i amigues allà. Ara bé, és cert que el govern central ha fet tots els possibles perquè els governs autonòmics i també municipals tinguem poc marge de decisió i actuació. En aquesta deriva contra la democràcia dels petits, crec que sí que podem tenir una bona aliada a Madrid, que pateix també les conseqüències de l’austercidi al qual ens ha llançat la Troika amb el vistiplau del govern central.

Mujica diu “Llegué a presidente de mi país, pobre. Me voy igual que cuando llegué, pobre”. És un bon exemple per a l’alcaldessa de Barcelona?
Sí, ell és un referent per a mi. Som aquí per governar la ciutat, per governar obeint i en benefici de tota la ciutadania. No em mou més ambició personal que fer bé la meva feina i millorar, en tot el que em sigui possible, la vida de la gent. No puc entendre la política en altres termes.

Entrevista a Ada Colau. Al Carmel.

©FrankPebrett
Fotos: Fons Ajuntament de Barcelona

Esta entrada fue publicada en RINCÓN DE ENTREVISTAS. Guarda el enlace permanente.

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s